Det senaste glasögonmodet

För den som bär glasögon är glasögonen liksom kläderna hen bär en del av hur personen väljer att framställa sig inför andra. Det är med andra ord lika viktigt att man hittar glasögon som passar ens personliga stil och som följer årets trender som det är att hitta kläder som gör detsamma. Vilka är då de senaste trenderna inom glasögonmode?

En tydlig trend är att runda bågar är inne. Bågarna har de senaste åren blivit rundare och rundare, för att under 2017 slutligen kulminera i att helt klotrunda bågar är trendigt. När det gäller andra aspekter av bågen, som dess tjocklek, färg och material, finns dock stor variation: man ser allt från små runda glasögon med metallbågar till stora runda glasögon med bågar i plast.

Den runda glasögontrenden kan med fördel kombineras med en annan trend som vuxit fram under 2016 och början av 2017, nämligen ljusa bågar. Allt fler väljer numera plastbågar i pastellfärger som ljusgult, gammelrosa, smutsblått och silvergrått, istället för de klassiska svarta eller bruna bågarna. Detta är sannolikt en reaktion på att det länge varit trendigt med mycket tjocka och kraftiga bågar – då vill man för variationens skull ha det motsatta, och luftiga och lätta bågar, till exempel i form av en tunn, tunn metallbåge, gör comeback tillsammans med de ljusa plastbågarna.

glasses-472027_960_720Andra trender gäller inte bågarnas utseende, utan hur de är tillverkade. En generell trend i samhället är ju att konsumenter blir allt mer medvetna om etisk produktion och miljö, och efterfrågar produkter som skapats på ett hållbart sätt. Det gäller även glasögon, då allt fler vill ha glasögon tillverkade i ekologiska och nedbrytbara material, och glasögon som har tillverkats för hand av gedigna material. Det är ett slags återvändande till forna tiders glasögonproduktion, då massproduktion ännu inte existerade.

Något som alltid har varit trendigt och kommer att fortsätta vara det under lång tid framöver är dock att inte bära glasögon överhuvudtaget. Det är på grund av detta, och på grund av att glasögon i vissa lägen (som vid träning) helt enkelt är opraktiska, som linser finns. Idag behöver linser inte heller vara så dyra som de var när de först kom – man kan till exempel köpa linser billigare på nätet. Innan man handlar bör man dock gå in på Blackfriday.se, för att se efter om de har en rabattkod till Lensway eller någon annan återförsäljare av linser. Då kan man få dem till ett ännu bättre pris, och kanske lägga pengarna man får över på ett riktigt trendigt par glasögon.