Skaffa dig din egen walk in closet

 

Att ha en walk in closet är något som många drömmer om. Att kunna ha ett stort utrymme, ibland kanske till och med ett helt rum, som bara är avsett för att förvara kläder är en lyx som de flesta borde få möjligheten att njuta av. Tyvärr är det ju inte alla som har den möjligheten, och detta av olika skäl, även om det ofta är en utrymmesfråga. Men faktum är att man faktiskt kan skapa sig en egen walk in closet oavsett var man bor, det enda som krävs är ett outnyttjat utrymme och lite smart organisering så kan man skapa sig den garderob som man alltid har drömt om.

Skapa utrymmet för klädförvaringen

 

Även om man inte har något utrymme som kan avvaras för att i stället bli en garderob så kan man ofta skapa det. Ett bra sätt är till exempel att skärma av en del av sovrummet genom att Photo of an empty walk in closet with white shelves, drawers and wall.bygga en extra vägg. På baksidan av denna vägg kan man sedan sätta igång och designa sin egen walk in closet. Oavsett vilken typ av utrymme man väljer att skapa garderoben i så finns det några saker som man skall tänka på. En viktig förutsättning är till exempel ljuset. I mindre utrymmen kan det ofta bli lite mörkt, vilket inte är optimalt i den här typen av miljö. Man skapar bättre ljus genom att se till att grundförutsättningarna är det rätta. Ta till exempel dit en målare som målar utrymmet i en ljus färg, vitt är till exempel en bra idé. Söker man efter målare Stockholm hittar man duktiga sådana här. Se också till att installera många ljuskällor och placera dem på strategiska platser i din walk in closet, där det extra ljuset kan komma att behövas.

 

När grunderna är klara så är det bara att börja med inredningen. Tänk på att utnyttja rummets höjd och låt bygga hyllor och skåp ända upp till taket för att få maximalt med förvaringsutrymme. Förvara sådant som inte används högre upp och kläderna som du använder till vardags på närmare håll så att de är lätta att komma åt.