Jakten på de perfekta skorna för hösten

 

Nu när temperaturen faller och vädret förändras är det dags för oss alla att införskaffa höstens skor. Det finns ju inget värre än att överraskas av kallt och blött väder eller hala underlag utan att ha skor som klarar av det. Så det finns inga ursäkter för att dra ut på detta, det är bara att ge sig ut i skodjungeln i jakten på de rätta skorna!

Nya material på marknaden

New silver shoes with reflection

Den här hösten ligger fokus på materialet som skorna tillverkas av. Skinn och läder kommer aldrig att gå ur tiden på grund av dess hållbarhet men i år finns det även en hel del lite ovanligare material som gör entré. Gemensamt för dessa är att de har egenskaper som ger ett lite mjukare intryck. Mocka är ju inte något nytt material men det blir riktigt stort under hösten men den verkliga nykomlingen är dock sammeten. Detta material brukar vanligtvis inte förknippas med skor men det fungerar faktiskt förvånansvärt bra. Kom dock ihåg att behandla skorna innan du går ut så att de tål väta och smuts bättre och håller sig fina längre.

Övriga trender på skomarknaden

Flera andra trender har också gjort sig gällande inför denna höst. Djurmönstrat är riktigt hett och ett par skor i ormskinnsmönster eller varför inte krokodil kommer att vara helt rätt. Metallic kommer också stort och för den lite mer vågade kan ett par silverfärgade boots vara precis vad som behövs för att sätta den där pricken över i:et på höstens outfit. När det kommer till klackar så finns det flera olika trender. Dels så är de fyrkantiga lite grövre klackarna tillbaka med besked och det är inte heller fel att ha låga skor så som till exempel ett par sneakers eller loafers med en tjock platåsula. Det är också helt i enlighet med rådande mode att skippa de skyhöga stilettklackarna till lägre, och mer anatomiskt riktiga, låga klackar när det är dags att ta fram pumpsen. Är man riktigt modeintresserad och gillar att göra intryck med sin klädsel kan man satsa på att kombinera flera av trenderna i ett enda par skor.