Modifiera dina kläder

Att vara intresserad av kläder och mode är något som lätt gräver hål i plånboken. Särskilt om du är en sådan som alltid vill ha något nytt och är ute efter att följa trender. Ett alternativ till att hela tiden skaffa nya plagg är att jobba med de du redan har. Det krävs bara ett minimum av kreativitet för att göra ett gammalt plagg till något annat som känns fräscht. Det finns dessutom flera olika metoder du kan använda även om du inte är duktig på att hålla på med handarbete som att sy.

Tryck på kläder

Ett sätt att helt förändra karaktären på ett plagg är genom att trycka på ett mönster eller färga det. Det är något du enkelt kan göra hemma, eller för en liten peng låta någon annan göra. Det bästa är att jobba med plagg som är tämligen enkla och helst enfärgade. De brukar vara lättast att jobba med och blir också snyggast. Detsamma kan du göra med tygpåsar för att få en snygg och tuff egendesignad handväska. Tygpåsar kostar inte så mycket, vilket gör att du kan trycka upp flera olika så att du alltid har en i reserv.

Klipp av delar

Om du har ett plagg som är slitet eller som du har tröttnat på kan du plocka fram saxen och fixa ett nytt. En klassiker är sommarens jeansshorts tillverkade av ett par gamla hela byxor. Men du behöver inte låsa dig till det utan du kan också göra om en långärmad skjorta till en kortärmad. Eller varför inte klippa en snygg pullover eller t-shirt av en gammal stickad tröja som börjat fransa sig i muddarna? Det här är också ett väldigt bra sätt att förlänga livslängden och användbarheten på dina favoritplagg. Det är ju dessvärre så att något man älskar också gärna slits hårdare.

Sy på applikationer

Även om sömnad inte är din specialitet så kan du lätt göra småförändringar på kläder med de färdigheter du lärde dig i mellanstadiet. Genom att sy på nya detaljer på ett plagg kan du helt ändra karaktär på det och skapa en helt ny känsla av glamour eller tuffhet. Sy på tygmärken på en jeansjacka för att se mer hårdrockig ut. Sy på epåletter eller en snygg rosett på en vit skjorta. Det finns massor av saker du kan göra för att förnya ett plagg på det här sättet. Om du absolut inte vill sy själv brukar en skräddare kunna göra det åt dig utan att det behöver kosta skjortan.