Mode för alla- minimalistiska trender

Att klä sig rätt kan vara väldigt viktigt när det kommer till hur man betraktar sig själv. Det är viktigt att man känner sig bekväm i de kläder som man har på sig och att man upplever att man kan uttrycka sig i dem och att de lyfter fram ens personlighet på bästa sätt. Under många år har modeindustrin endast handlat om konsumtion. Man behöver ständigt handla något nytt för att hänga med i trenderna samtidigt som kläderna håller dålig kvalitet och slits ut fort. Detta är varken hållbart för plånboken eller miljön och det kan dessutom addera mycket stress till ens vardag. Att ständigt se till att ha en uppdaterad garderob som möter alla modevärldens krav, som du ska kunna använda både till vardags, fest och arbete. Genom att ha mycket kläder får man ofta en mycket spretig stil och det kan vara svårt att avgöra vad du känner dig bekväm i.

Jämför detta med att ta på dig en färgglad ögonskugga efter att endast burit naturfärger i många år. Du kommer att känna dig ur form och inte uppleva att ögonskuggan passar ditt ansikte perfekt. När man skapar en minimalistisk garderob handlar det till stor del om att man ska avgöra vad man tycker om att klä sig i, vad man trivs i och vilka färger som passar en. Om du till exempel känner dig vacker i rödbrunt och grönt är detta sannolikt dina färger. När du skapar en minimalistisk garderob handlar det inte om att konsumera om du inte är i behov av att köpa ett fåtal plagg för att komplettera garderoben. Det handlar istället om att man ska skapa en moderiktig garderob som inte behöver bytas ut. Detta kan verka omöjligt i och med att mode är något som ständigt byts ut. Det finns dock många plagg som är tidlösa och håller så pass god kvalitet att du kan använda dem säsong efter säsong.

Samtidigt som konsumtionen fortfarande ökar finns det exempel på många medborgare som istället väljer att gå mot köpstopp och göra sig av med prylar. Många upplever att detta är frigörande och så länge som du känner dig själv kommer du att uppleva att du blir mer fri med en mer luftig garderob.

Du kommer dessutom alltid att se modemedveten ut även i plagg som är tre år gamla när du har listat ut din stil och vad du passar i, mode kommer alltid att bytas ut och det finns många sätt som man kan uttrycka sin stil utan att köpa en ny handväska. Med hjälp av smink och frisyrer kan man liva upp stilen vilken dag som helst, utan att det kostar plånboken eller miljön speciellt mycket.