Modetrender för både män och kvinnor våren 2018

Modeveckorna har avverkats i Stockholm och övriga Europa under hösten och nu börjar de trender som presenterades där, att dyka upp i butikerna. Som vanligt följer varje modehus sin egen siluett och stil och utvecklar den. Att säga att det är möjligt för var och en att hitta plagg idag i den stil man föredrar bäst, är ingen överdrift. Från oversized till kroppsnära, sportigt till sofistikerad eller romantisk till streetsmart; alla stilar finns representerade. Vissa saker har dock återkommit fler gånger än andra på de stora modehusens visningar. Färgerna vitt, rött och svart är ett återkommande tema. På damsidan hade även många av modehusen vita långklänningar i sina kollektioner. De ljusa jordiga tonerna går igen både på herr och damsidan och trenchcoaten syntes i många varianter. För herrarna har snittet på byxorna på allvar ändrat i år. Den smalare siluetten har fått ge vika för mer löst sittande byxor med vida ben.

Bowlingskjortor och originella långklänningar

 

Det finns några härliga exempel från modevisningarna som är extra värda att titta närmare på. Det som sågs en hel del våren 2017 var bowlingskjortor, ett plagg som var här för att stanna; för i år kommer den stort. Den kan kännas som en typisk semesterskjorta, men Prada, Acne och Louis Vuitton sätter tonen genom att placera skjortan under en kostym eller varför inte uppknäppt med en t-shirt under. Lanvin och Dries Van Noten satsar å sin sida på jordiga, beiga och cremevita färger i sina city-chica outfits för herrar. Whyred bjuder på en vårkollektion som är en teleportering raka vägen tillbaka till åttiotalet. Bredaxlade kavajer, höga midjor och pastellgrönt, en retrofest utan dess like, men med en skön samtida twist. Kollektionen är inspirerad av Fassbinders film “The bitter tears of Petra von Kant” och roar med sin originalitet. Jennifer Blom är en annan designer som sticker ut med. Hennes böljande, glänsande, färgstarka och eleganta långklänningar fyllde upp hela catwalken under hennes visning på modeveckan i Stockholm. Där rymdes allt från långärmade futuristiska klänningar till plagg med klara 70-tals-referenser. Originellt, konsekvent och mycket vackert.

Denim från topp till tå

En del pastellfärger har vi sett som tidigare nämndes och den pastellfärg som står för årets stora färgtrend får nog sägas vara lila. Färgen dök upp på otroligt många plagg av alla de slag på visningarna; jackor, kjolar, klänningar och allehanda accessoarer. Så för den som gillar att ha de senaste trenderna, så är det bara att låta minst ett lila plagg ingå i garderoben. Nu har vi gått igenom många olika plagg inför vårens shopping, men vi får inte glömma denimen! Ett nog så viktigt tyg som aldrig går ur tiden. I vår ser vi mörkare tvättar. Vi ser också att för den som älskar att ha jeansplagg, är denim från topp till tå det allra trendigaste. Det kan vara läge att ta fram jeans-jumpsuiten som var så populär får några år sedan, nu kommer den nämligen tillbaka! Och sist men inte minst: glöm inte bort att på Outletsverige kan du köpa trendiga plagg av kända varumärken till sänkta priser.