5 accessoarer som lyfter din outfit

När man hör ordet “outfit” tänker man ofta på snygga kläder, men är det verkligen kläderna som skapar en snygg look? Det kan det vara, men oftast räcker några accessoarer för att förvandla en tråkig utstyrsel till en inspirerande look. I den här texten tar vi upp de 5 viktigaste accessoarerna som ger dig drömlooken!

1. Väskan

Väskan är utan tvekan vår viktigaste accessoar, så den är värd att investera i. Den syns mer än någon annan detalj. Satsa därför på att köpa en väska av hög kvalitet och tidlös design som du kan använda länge. Om du har råd med det är det aldrig fel att välja en designerväska, eftersom de ofta tillför den där glamourösa touchen.

2. Bältet

Ett brett, svart bälte med snygg logo kan förvandla den där billiga svarta klänningen till ett exklusivt plagg. Det gäller oavsett om du väljer en ärmlös sommarklänning eller en klänning för höst och vinter. Bältet fungerar dessutom lika bra med ett par jeans. Fördelen med ett bälte är alltså att det kan användas till nästan vilken outfit som helst under vilken årstid som helst. Därför är det en mångsidig accessoar som definitivt är värd att investera i.

3. Solglasögonen

Precis som väskan och bältet kan rätt solglasögon lyfta din outfit och snabbt tillföra wow-faktor. Välj gärna lite större bågar i svart eller beige. Då fungerar de med nästa vilken outfit som helst. Solglasögon kan användas under alla årstider så länge solen skiner, så de är också värda att lägga en extra slant på. Välj något som passar din plånbok, men tänk på att rätt designerglasögon nästan alltid håller längre än billigare alternativ.

4. Designerskorna

De flesta av oss har en hel del skor och de flesta kan inte användas året om. Därför bör du investera lite extra i ett par som du verkligen kommer att använda. Exempelvis är det bra att satsa på skor med låg klack, eftersom få av oss bär stilettklackar varje dag. Välj gärna något som du tycker är både snyggt och bekvämt. Det bästa är att satsa på t.ex. sneakers, eftersom de kan användas under våren, sommaren och hösten.

5. Sjalen/halsduken

Även en halsduk eller en sjal kan piffa upp din outfit ganska ordentligt. Hur mysigt är det inte med en i oversize under kalla höst- eller vinterkvällar? Precis som i valet av andra accessoarer bör du välja neutrala färger som passar med många olika kläder. Svart, beige eller grått är alltid säkra val.

Tips!

Det bästa tipset är att satsa på hög kvalitet. Därför är det värt att lägga lite extra pengar på designeralternativ, men det är inget måste. Det viktigaste är att du väljer saker som du själv tycker om i klassiska färger och hög kvalitet. Då kommer du att ha nytta av dem länge, vilket är ett av målen med alla investeringsplagg. Lycka till med shoppandet!