Klä dig efter kroppsform

Har du blivit välsignad med breda höfter, en rund mage eller en väldigt rak kroppsform? Alla människor ser olika ut när det kommer till kroppen, och alla människor är naturligtvis vackra precis som de är. Det betyder dock inte att man själv är nöjd med sin kropp, och detta kan t.ex. påverka ens klädval väldigt mycket. Man vill att den breda rumpan ska se mindre ut, att axlarna inte ska vara så framträdande eller att midjan ska se smalare ut. Du behöver inte lägga dig under kniven för att få precis den kroppsform du vill ha, utan med enkla klädknep kan du förvandla din kropp precis som du önskar.

I listan nedan har vi tagit fram de vanligaste kroppstyperna som människor har. Genom att kika här kan du enkelt se vilka plagg som passar just dig och din kropp bäst.

Nedåtvänd triangel

Den nedåtvända triangelformen består av breda axlar, större byst och smala höfter, rumpa och lår. För att uppnå en mer symmetrisk form bör man välja plagg på överkroppen som är v-ringade. På nederdelen av kroppen kan man välja byxor som är en aning utställda och gärna med mönster eller klara färger. Håll överdelarna i mörkare toner för att få ett nättare utseende.

Timglasformen

Timglasformen är kanske den mest eftertraktade kroppsformen hos kvinnor. Formen bygger på stor byst, smal midja och bredare höfter – precis som ett timglas. Denna kroppsform passar i de allra flesta plagg, men fokus bör alltid ligga på att markera midjan lite extra. Omlottklänningar eller plagg som är skurna på diagonalen är att rekommendera.

Triangeln

Den “vanliga” triangeln är en kroppsform som bygger på smalare axlar, mindre byst och midja, men breda höfter, rumpa och lår. Byxor utan fickor och med pressveck är ett utmärkt val för den som vill smala av höfterna och ge kroppen ett mer symmetriskt utseende.

Äpplet

Kroppsformen som benämns som äpplet består av en rundare mage. En kropp som har en rundare mage kommer att se smalare ut om man delar av den vertikalt, t.ex. genom en djup v-ringning eller med hjälp av ett längre halsband. Försök att satsa på plagg som är lätt figursydda. Detta kommer lura ögonen till en smalare och mer nätt midja, vilket troligtvis är något som den äppelformade kroppen strävar efter.

Rak kropp

En rak kropp har ungefär samma bredd uppifrån och ned. Det betyder att axlar, byst, midja och höfter är lika breda, med troligtvis några få centimeters skillnad. Här bör man satsa på plagg med många olika typer av skärningar och mönster, men även många stora accessoarer och följsamma tyger som inte sitter för tajt mot kroppen.